veel gestelde vragen

 

oortje flex equiteacher headset paard paardrijden whis_000

welk type oortje zit erbij ?

Bij alle equiteachers wordt standaard het oortje equiteacher flex geleverd.

Waarom leveren jullie geen oortje met klembeugel, of iets anders?

Oortjes is erg lastig. De één zweert bij een oortje met klembeugel, de ander kan daar niks mee omdat hij/zij een bril draagt. Vaak weet je zelf wel wat jou goed bevalt, dus geef dat even aan bij een bestelling. Mogelijk hebben wij een passende oplossing. Op alle sets kun je trouwens de oortjes van je MP3 aansluiten (mits dat een 3,5mm plug is), en dus vrijwel alle soorten die er te koop zijn.

Mag je een setje gebruiken tijdens het losrijden bij een wedstrijd ?

Ja, dat is tijdens losrijden toegestaan bij alle KNHS wedstrijden. Als je instructeur meegaat is dat erg handig. Zijn of haar aanwijzingen zijn niet storend voor de anderen.
Tijdens de proef mag je de set NIET gebruiken.

Ik heb een probleem met mijn gehoor, en kan dus vaak degene die de proef voorleest tijdens een wedstrijd niet verstaan. Mag ik dan wèl een set gebruiken?

Ja, in sommige gevallen verleent de KNHS dispensatie. Je moet dat aanvragen en een doktersverklaring is noodzakelijk. Indien je toestemming krijgt, moet degene die voorleest bij de jury gaan staan/zitten om misbruik te voorkomen. Indien je hiervan gebruik wilt maken, geef dat dan even aan . Wij kunnen je hierbij helpen.

Wat is het bereik van de sets?

Onder normale omstandigheden werken ze storingsvrij tot +/- 100m. In de praktijk is dat genoeg, omdat de instructeur je toch niet goed meer kan zien als je nog verder weg gaat. We kunnen niet garanderen dat de opgegeven waarde altijd werkt. Onzichtbare invloeden van buitenaf, zoals mobieltjes, zendmasten etc, kunnen natuurlijk altijd verstorend werken.

Kan ik de ontvanger ook aansluiten op de geluidsinstallatie van de manege, zodat iedereen mij kan horen tijdens een clinic, en vervalt dan de set voor de ruiter ?

Ja, vaak met een standaard verkrijgbare kabel kun je de ontvanger op de installatie aansluiten. In dat geval heb je geen ontvanger meer voor bij de ruiter.  Als dat wel gewenst is kun je een extra ontvanger aanschaffen, maar ook zijn er vaste ontvangers te leveren, voorzien van XLR aansluitingen en gevoelige antennes. Daar kan dan ook weer een gewone draadloze microfoon bij geleverd worden, wat soms ook handig kan zijn. Bel even voor de prijzen daarvan.

Wat voor batterijen moeten er in de sets, en kunnen daar ook oplaadbare in ?

In alle door ons verkochte oplossingen passen standaard penlight batterijen, type AA. Dat kunnen ook oplaadbare NiCd accu's of NiMh accu's zijn.
Als je gewone batterijen gebruikt kun je een set ongeveer 10 uur laten werken, bij gebruik van accu's ligt dat tussen 4 en 8 uur gebruik. Bij zowel de Senrun en Sennheiser set worden trouwens 4 oplaadbare accu's (2500 mAh NiMh!!) meegeleverd, zodat je direct kunt starten.

Hoe lang heb ik garantie ?

Op de senrun en alle equisystems heeft u twee jaar garantie met uitzondering van de microfoon en het oortje. Op alle andere merken zit de standaard fabrieksgarantie.
Op batterijen en batterijpacks zit geen garantie.

Wat als mijn hippische instructieset niet meer werkt ?

Eerst even bellen 06 5388 5390, meestal is het een kleinigheidje dat simpel kan worden opgelost.
Als we er niet uitkomen stuurt het onderdeel wat niet meer werkt naar ons toe, wij zorgen voor (tijdelijke) vervanging.

Hoe gaat jouw batterij het langste mee?

Bij een Li-ion/LiPo accu: een lithium accu heeft geen ‘opstart-laadprocedure’ nodig. De eerste keer dat zo’n accu wordt opgeladen verschilt niet van de 5e of 50e keer.Maak de batterij zover mogelijk leeg voordat je ze oplaad. Oplaadtijd is 4 uur.

mijn ontvanger "zegt" follow up

deze melding zult u krijgen als de zender van het equitrainer of equiteacher buiten bereik is of uit is gezet.